Hodně štěstí v novém roce

Hodně štěstí v novém roce, ale co je štěstí? Klasik říká, že „…muška jenom zlatá…“, Richard Müller zpívá, že štěstí je krásná věc. Vědečtější pohled na štěstí najdete třeba na stránkách Wikipedie. Zajímavou řeč přednesl v rámci projektu TEDx Shawn Achor. Dívá se na jednoduchý vzorec práce > úspěch > štěstí, kdy jsme přesvědčování o tom, že čím...

Hodně štěstí v novém roce, ale co je štěstí? Klasik říká, že „…muška jenom zlatá…“, Richard Müller zpívá, že štěstí je krásná věc. Vědečtější pohled na štěstí najdete třeba na stránkách Wikipedie. Zajímavou řeč přednesl v rámci projektu TEDx Shawn Achor. Dívá se na jednoduchý vzorec práce > úspěch > štěstí, kdy jsme přesvědčování o tom, že čím více a lépe budeme pracovat a makat, tím více budeme úspěšní a o to šťastnější nám to přinese život. Ve velmi vtipné  prezentaci ukazuje, že by bylo dobré se dívat na tento zarytý vzorec přesně naopak. Buďte štastní a přinese Vám to větší úspěch. Níže se můžete podívat, proč to tvrdí.

Prezentace je v angličtině, ale na stránkách projektu TED (i přímo v přehrávači níže) lze pod jednotlivými videi zvolit zobrazení titulků v několika řečích, nevýjímaje těch českých. Shawn sice mluví poměrně rychle, ale velmi vtipně a stojí to za to.

Co je TED?

Pokud jste nikdy o projektu TED neslyšeli, velmi doporučuji navštívit webové stránky projektu. Jedná se o mezinárodní projekt s hlavním heslem „Myšlenky, které stojí za šíření“. Na www.ted.com Vás čeká obrovská databáze různých prezentací a vystoupení. Najdete jak velmi vtipné, tak i velmi inspirativní a motivační řeči, ale i vysoce odborné a věděcké příspěvky od zcela neznámých, ale vždy zajímavých lidí, až po osobnosti jako Steve Jobs, Bill Clinton, Bono, Jamie Oliver, Dan Ariely, Bill Gates a další. Záleží jen na Vás, co chcete načerpat a shlédnout.

Existují i aplikace pro mobilní zařízení (iOS, Android, Windows), které jsou zdarma, a to včetně celého obsahu. Více informací o projektu TED a souvisejícím TEDx najdete zde, případně se podívajte i na české řečníky třeba na těchto stránkách.

Dovolím si přidat ještě upozornit na pár zajímavých speakerů jako motivaci pro start do nového roku 🙂

  • Chcete být více sebevědomí a úspěšní, ale není to Vaše přirozenost? Je to jednoduché… předstírejte to, dokud se to nestane skutečností. Amy Cuddy Vám poradí jak na to skrze řeč těla ;-).
  • Potřebujete motivovat spolupracovníky, podřízené? Daniel Pink Vám poskytne malinko jiný pohled, podívejte se na jeho řeč. Mimochodem, Dan Pink napsal bestseller „Prodávat je lidské„, který nedávno vyšel i v českém překladu. Ke knížce se na blogu ještě vrátíme.

 

Přejeme tedy hodně štěstí v novém roce!

Marek Macura

Související články

Ostatní, Poradenství, Výnosy

Máme se bát další globální finanční krize?

V právě skončeném týdnu se akciové indexy po celém světě poměrně prudce propadly. Důvodem negativního vývoje byl krach tří amerických bank, když jedna z nich byla dokonce dvanáctou největší bankou…

15. 3. 2023 4 minut čtení minut čtení

Ostatní, Poradenství, Úvěrování

Dostupnost bydlení se zlepšuje díky poklesu cen i sazeb hypoték (analýza Golem)

Pokles cen bytů v únoru zpomalil. V meziměsíčním srovnání průměrné nabídkové ceny bytů klesly jen o 8 000 Kč jak vyplývá z aktuálních dat portálu RealityČechy.cz.

14. 3. 2023 3 minut čtení minut čtení

Ostatní, Výnosy

Nenechávejte to náhodě. Na penzi se vyplatí začít spořit co nejdříve

Kdy budu moct odejít do důchodu? Jak vysoký důchod budu mít? A můžu s tím vůbec důstojně vyžít? To jsou otázky, které se dnes asi honí hlavou řadě lidí, protože…

24. 2. 2023 5 minut čtení minut čtení

Zpět na články

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.

Bohuslav Černý

ředitel pro prahu

obchod.cerny@brokertrust.cz

+420 602 445 306