Jak utrácet a nenechat se dojit? Oslavte Den bez nákupů!

Dušan Šídlo, analytik Broker Trustu, vydává svou již třetí knihu. Slavnostně ji pokřtil 6. listopadu 2014 během Broker kongresu. Kdo na Vás zkouší jaké triky? Víte, kdo jsou to „nenechdojisté“? Víte, kdy mají svůj svátek? Nenech se dojit! Nová kniha Dušana Šídla dostala název „Nenech se dojit“ s podtitulem „Jak vydělávat nejen na slevách“. „Základem finanční gramotnosti...

Dušan Šídlo, analytik Broker Trustu, vydává svou již třetí knihu. Slavnostně ji pokřtil 6. listopadu 2014 během Broker kongresu. Kdo na Vás zkouší jaké triky? Víte, kdo jsou to „nenechdojisté“? Víte, kdy mají svůj svátek?

Nenech se dojit!

Nová kniha Dušana Šídla dostala název „Nenech se dojit“ s podtitulem „Jak vydělávat nejen na slevách“. „Základem finanční gramotnosti je umět zacházet s penězi. Proto jsem se rozhodl napsat tuto knihu a završit tak trilogii vzdělávacích knih, které lidem šetří peníze,“ říká Dušan Šídlo.

Supermarkety, obchody a prodejci na nás zkoušejí nejrozmanitější vychytralé cenové a prodejní triky. Útočí na nás všude přítomnými slevami. Jak ale poznat skutečné slevy od slevových lží? Jak udržet výdaje domácnosti pod kontrolou a nenechat se zadlužit?

nenech_se

Nejen na tyto otázky najdete v knize odpověď. Kniha rovněž obsahuje celou řadu rad, jak nakupovat chytře a stát se z „dojné krávy obchodníků“ takzvaným nenechdojistou, tedy nakupujícím, který zachází s penězi odpovědně a ve svůj prospěch.

V knize je rovněž zmínka o tom, že v mnoha zemích světa mají „nenechdojisté“ svůj svátek. Říkají mu „Buy Nothing Day“ (Den bez nákupů) a je to den boje proti nadměrnému konzumu.

Den bez nákupů

Pokud Vám tedy také vadí nekalé prodejní fígle obchodníků a nadměrné trávení volného času v obchodech, oslavte tento svátek tuto sobotu 29. listopadu 2014 minimálně tím, že nebudete nakupovat a zamyslíte se nad tím, kolik věcí kupujete zcela zbytečně nebo za nerozumné ceny.

Tuto knihu si můžete koupit v nově otevřeném knižním e-shopu Poradci-sobě.cz.

Článek převzat z webu poradci-sobě.cz

Související články

Ostatní, Poradenství, Výnosy

Máme se bát další globální finanční krize?

V právě skončeném týdnu se akciové indexy po celém světě poměrně prudce propadly. Důvodem negativního vývoje byl krach tří amerických bank, když jedna z nich byla dokonce dvanáctou největší bankou…

15. 3. 2023 4 minut čtení minut čtení

Ostatní, Poradenství, Úvěrování

Dostupnost bydlení se zlepšuje díky poklesu cen i sazeb hypoték (analýza Golem)

Pokles cen bytů v únoru zpomalil. V meziměsíčním srovnání průměrné nabídkové ceny bytů klesly jen o 8 000 Kč jak vyplývá z aktuálních dat portálu RealityČechy.cz.

14. 3. 2023 3 minut čtení minut čtení

Ostatní, Výnosy

Nenechávejte to náhodě. Na penzi se vyplatí začít spořit co nejdříve

Kdy budu moct odejít do důchodu? Jak vysoký důchod budu mít? A můžu s tím vůbec důstojně vyžít? To jsou otázky, které se dnes asi honí hlavou řadě lidí, protože…

24. 2. 2023 5 minut čtení minut čtení

Zpět na články

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.