Zeptali jsme se Terezy, manažerky vzdělávání

O jakou oblast je mezi poradci největší zájem? Broker Trust dnes zajišťuje na 600 školících dní v nejrůznějších rovinách. Začíná to řekněme povinnou jízdou, to jsou různá produktová školení a certifikace vyžadované platnou legislativou. Dále tu máme naší BizOn Akademii, kde najdete širokou škálu školení od produktových principů po manažerské dovednosti. K tomu nabízíme kurzy pro získání certifikátu EFA,...

O jakou oblast je mezi poradci největší zájem?

Broker Trust dnes zajišťuje na 600 školících dní v nejrůznějších rovinách. Začíná to řekněme povinnou jízdou, to jsou různá produktová školení a certifikace vyžadované platnou legislativou. Dále tu máme naší BizOn Akademii, kde najdete širokou škálu školení od produktových principů po manažerské dovednosti. K tomu nabízíme kurzy pro získání certifikátu EFA, poradci se mohou průběžně vzdělávat i online skrz řadu webinářů nebo sledováním videí z oblasti osobního rozvoje na FinTV.cz. Ročně pořádáme 2 Broker kongresy a novinkou budou zářijové regionální kongresy. Náš obchodní tým v čele s Martinem Čubou je tu pro majitele firem, aby formou koučinku spolupracovali na zvyšování efektivity byznysů.

Je toho hodně, ale klient je čím dál náročnější, vše si dokáže na pár kliků zjistit, nestačí znát dobře nějaký produkt, ale poradce musí umět pracovat s klienty, metodikami a dalšími analytickými nástroji. Majitelé firem se musí vyznat v managementu, to vše dnes pokrýváme.

Pokud bych měla vyzdvihnout témata, o která je největší zájem, pak je to tvorba finančního plánu, poradenské principy a zajištění rizik.

Nabídka školení je široká, jak mám začít?

Na začátek se seznamte s mapou vzdělávání, kterou máte k dispozici v BeTy v sekci Vzdělávání – BizOn akademie. Zde najdete cestu rozvoje jak pro nováčky, tak pro zkušené poradce i manažery. Jednoduše si sestavíte svůj plán vzdělávání podle toho, za se chcete specializovat v určité oblasti nebo se stát komplexním poradcem napříč produkty, případně zda volíte manažerskou kariéru. Najdete zde ucelený přehled všech kurzů, které BizON akademie vypisuje. Všichni smluvní poradci se mohou poradit se svým oblastním ředitelem rozvoje, který jim pomůže naplánovat vzdělávání pro jejich firmu. Další možností je kontaktovat kolegy z BizON akademie.

S jakými dotazy mohou poradci obracet přímo na Vás?

V Broker Trustu mám na starosti 4 oblasti, kterými se ve vzdělávání budu zabývat. Organizace a koordinace většiny školení, školení práce s BeTy, BiZon akademie, odborné certifikační zkoušky a EFA kurzy.

Jaké jsou novinky?

Zajistili jsme ve spolupráci s kolegy z produktového oddělení nové termíny zkoušek pro získání kvalifikačního stupně odborné způsobilosti podřízených pojišťovacích zprostředkovatelů u společnosti Allianz. Tyto zkoušky se budou konat 1x měsíčně na centrále Broker Trustu v Praze.

Spustili jsme pro Vás také přihlašování na zkoušky podle zákona o spotřebitelském úvěru u naší partnerské společnosti EFPA. Během měsíce června pro Vás spustíme přihlašování u dalšího poskytovatele.

U koncepčních věcí chci vyjít z průzkumu spokojenosti se vzděláváním v Broker Trustu, který v těchto dnech realizuji. Budu ráda, když se jej zúčastníte. Výsledky nám pomůžou ověřit aktuální potřebu vzdělávání spolupracujících poradců na nejrůznějších úrovních a na základě toho připravím změny a jednotlivé vzdělávací programy.

Vylepšujeme vzhled sekce vzdělávání na BeTy a připravujeme webináře, které pomůžou poradcům s BeTy lépe pracovat. S týmem BiZon Akademie chceme podpořit všechny naše partnery ve vzdělávání a pomoci jim ušít program rozvoje přímo na míru.


Kdo je Tereza Liska?

Moje energická povaha, organizovanost a chuť stále něco analyzovat mě přivedla ke studiu chemie na VŠCHT. Nakonec ale zvítězila práce s lidmi.

V roce 2013 jsem v Broker Trustu zaváděla oddělení podpory prodeje. Uplatnila jsem při tom zkušenosti ze svého předchozího působení ve společnosti INSIA.

Po návratu z mateřské dovolené chci podpořit další rozvoj našich služeb v oblasti vzdělávání. Finanční poradenství je stále náročnější a poradci potřebují silného partnera, který jim usnadní získávání potřebných znalostí a dovedností.

Související články

Poradenství

Váš konzultant: Stav spoření na penzi je často tristní. Jako poradci máme v rukou to změnit

Sednete si s klientem, podíváte se na stávající penzijko a je to tam – transformovaný fond. Chudák klient se pak ještě diví, proč je to špatně, když se přeci penzijní…

28. 2. 2024 7 minut čtení minut čtení

Poradenství, Výnosy

Příležitosti roku 2024 aneb (nejen) DIP v praxi. Velký přehled produktových novinek

Zákonodárci se v závěru loňského roku činili a od 1. ledna platí, nebo v průběhu roku platit začne řada změn, které se dotýkají osobních financí napříč jednotlivými segmenty. A přináší…

19. 1. 2024 12 minut čtení minut čtení

Poradenství

Stále máte čas ušetřit za letošek na daních nebo využít státní podporu stavebního spoření

Nedovolte předvánočnímu shonu, aby vás připravil o výhody, které nabízí například stavební spoření nebo spoření na penzi. Zkontrolujte, že za letošní rok využijete tyto produkty na maximum. Přilepšit si nebo…

8. 12. 2023 6 minut čtení minut čtení

Zpět na články

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.