Jak ušetřit na cestovním pojištění?

V lednovém čísle časopisu Profi Poradenství a Finance představil Dušan Šídlo několik tipů, jak ušetřit na cestovním pojištění. Internetové srovnávače cestovního pojištění totiž nejsou nejlevnější. Pokud se pro cestovní pojištění chystáte na pobočku pojišťovny, připravte se, že to bude trvat nejen déle, ale pojištění bude také dražší. V samotné pojišťovně vám vždy nabídnou pro ně výhodnou nabídku....

V lednovém čísle časopisu Profi Poradenství a Finance představil Dušan Šídlo několik tipů, jak ušetřit na cestovním pojištění. Internetové srovnávače cestovního pojištění totiž nejsou nejlevnější.

Pokud se pro cestovní pojištění chystáte na pobočku pojišťovny, připravte se, že to bude trvat nejen déle, ale pojištění bude také dražší. V samotné pojišťovně vám vždy nabídnou pro ně výhodnou nabídku. Jestliže se chystáte uzavřít cestovní pojištění přes online webové stránky, ušetříte nejen čas, ale i finance. Sjednání cestovního pojištění online bývá totiž nejen rychlejší, ale také o dost levnější.

A tady nastává otázka, zda pojistku uzavřít prostřednictvím „věhlasných“ internetových srovnávačů (sFinance.cz, Top-pojisteni.cz, ePojisteni.cz atd.) nebo přímo na webových stránkách vybrané pojišťovny. Pokud si cestovní pojištění spočítáte, zjistíte, že druhá možnost je cenově výhodnější. Funguje zde totiž podobný efekt jako v případě nákupu zájezdu přímo od cestovní kanceláře (pořadatele zájezdu), nikoliv od cestovní agentury (prodejce zájezdu). Některé pojišťovny totiž stejně jako cestovní kanceláře poskytují přímým zákazníkům slevy. V případě cestovního pojištění je tato sleva poskytována prostřednictvím takzvaných slevových kódů.

Slevový kód je alfanumerický kód, na jehož základě je možné získat slevu v našem internetovém obchodě. Kód může být buď unikátní, nebo univerzální. Každý kód má svoji finanční hodnotu a dobu platnosti. Po uplynutí této doby zaniká nárok na slevu. Unikátní kód může být použit na jeden nákup, univerzální na více nákupů, dokud danému kódu nevyprší platnost.

Jak tyto slevové kódy získat? Existují různé cesty. Některé pojišťovny je zveřejňují na internetových stránkách s nabídkou slevových kupónů, jako jsou Slevovekody.com, Slevovykupon.net, Kuponradar.cz, Vouchery.cz atd. Například pro pojištění od AXA Assistance je takto nabízena sleva ve výši 20 %, pro ČSOB Pojišťovnu 10 %. U pojišťovny Allianz je možné získat 15% slevu prostřednictvím mobilní aplikace „Na Cesty“. Slevové kódy je možné získat i prostřednictvím facebookových stránek jednotlivých pojišťoven. Takto je možné například získat 30% slevu na cestovní pojištění České pojišťovny nebo 25% u pojišťovny Generali. Určitě sami najdete další zajímavé slevy. Některé internetové srovnávače sice rovněž příležitostně nabízejí své slevové kódy, na nižší výslednou cenu cestovního pojištění se však u nich rozhodně nedostanete. Za určitých podmínek je nabízeno cestovní pojištění „zdarma“ ke kreditním kartám, např. ke kartě Diners Club.

Kde je tedy cestovní pojištění nejlevnější? Buď u vybraných finančních poradců, kteří mají možnost poskytnutí obchodní slevy, nebo přímo na internetové stránce dané pojišťovny s využitím slevového kódu.

Další tipy na finanční úspory najdete v knize „Nenech se dojit aneb Jak vydělávat nejen na slevách“, kterou můžete koupit jednoduše v našem eshopu.

 

Související články

Ostatní, Poradenství, Výnosy

Máme se bát další globální finanční krize?

V právě skončeném týdnu se akciové indexy po celém světě poměrně prudce propadly. Důvodem negativního vývoje byl krach tří amerických bank, když jedna z nich byla dokonce dvanáctou největší bankou…

15. 3. 2023 4 minut čtení minut čtení

Ostatní, Poradenství, Úvěrování

Dostupnost bydlení se zlepšuje díky poklesu cen i sazeb hypoték (analýza Golem)

Pokles cen bytů v únoru zpomalil. V meziměsíčním srovnání průměrné nabídkové ceny bytů klesly jen o 8 000 Kč jak vyplývá z aktuálních dat portálu RealityČechy.cz.

14. 3. 2023 3 minut čtení minut čtení

Ostatní, Výnosy

Nenechávejte to náhodě. Na penzi se vyplatí začít spořit co nejdříve

Kdy budu moct odejít do důchodu? Jak vysoký důchod budu mít? A můžu s tím vůbec důstojně vyžít? To jsou otázky, které se dnes asi honí hlavou řadě lidí, protože…

24. 2. 2023 5 minut čtení minut čtení

Zpět na články

Články e-mailem každý pátek

Rádi vám předáme know-how. Nechte nám na sebe kontakt.