Výnosy

Analýzy, komentáře a tipy pro finanční poradce

Nejnovější články

Pokračující korekce (Videokomentář: Týden 17)

Akcie i dluhopisy nadále klesaly, a to i v reakci na komentář guvernéra FEDu ohledně dalšího tempa snižování úrokových sazeb. Drží se komoditní trh, byť i ropa a v pondělí i zlato se dočkaly určité korekce. Také sentiment pomalu ochabuje a investoři se místy začínají přiklánět k bezpečnějším alternativám. Více v pravidelném týdenním investičním komentáři našeho analytika Václava Pecha.

24. 4. 2024 1 minut čtení

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty 

Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů. Spojili jsme síly s našimi partnery a podíváme se i na nejčastější nedostatky, se kterými se investiční specialisté setkávají v praxi.

19. 4. 2024 8 minut čtení

Dočkali jsme se korekce (Videokomentář: Týden 16)

Inflace ve Spojených státech dopadla o něco hůře, než se čekalo, a tak je pravděpodobné, že to s rychlejším snižováním úrokových sazeb nebude tak žhavé. Akciový trh reagoval očekávanou korekcí. Nedařilo se ani dluhopisům. Naopak komodity jsou již na úrovni svého high ze září 2022. Sentiment zůstává nadále příznivý a peníze proudí do rizika. Korekci tak očekáváme zdravou a mírnou, neexistují důvody pro zásadní změnu trendu. Více v pravidelném týdenním investičním komentáři našeho analytika Václava Pecha.

17. 4. 2024 1 minut čtení

Přichází bod zlomu? (Videokomentář: Týden 15)

Minulý čtvrtek zaznamenaly akciové trhy poměrně silný propad. Náš investiční analytik rozebírá, zda šlo o první signál propadu trhů. Zastaví se téměř půlroční růst?
Se vším ze světa investic vás během pár minut seznámí Václav Pech. Kromě jiného se bude věnovat i komoditnímu trhu, kterému se dařilo velmi dobře. Tahounem je ropa a drahé kovy.

9. 4. 2024 1 minut čtení

Investice & daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Obliba investování u nás roste. Jen v podílových fondech Češi zhodnocují už přes 938 miliard korun, další stovky miliard mají investoři v akciích, burzovně obchodovaných fondech a dalších aktivech. Se vzrušujícím investičním světem je ale spojena i méně zábavná povinnost, a to jsou daně. Podívejte se, co si jako běžný investor ohlídat. A není třeba panikařit, dost možná se vás povinnost podávat daňové přiznání nebo nutnost do něho zahrnovat své investice týkat nebude.

5. 4. 2024 10 minut čtení

Nastává dluhopisová apokalypsa? (Videokomentář: Týden 14)

Hlavní makroekonomickou zprávou týdne byla dozajista informace o solidním růstu HDP v USA. Za poslední kvartál loňského roku rostl o 3,4 % ročně, což jsou lepší výsledky, než se očekávalo. Na trzích nadále vládne optimismus. Akciovým trhům se dařilo a pokračovaly v růstu. Hlavní americký index se nacházel blízko svých historických maxim a celosvětový se pohyboval dosti nad maximy z roku 2021.

3. 4. 2024 1 minut čtení

Poznejte naše chytré nástroje

Rádi vás pozveme na kávu . Nechte nám na sebe kontakt.